2018, Blogg

Jag lever under andra omständigheter och jag har accepterat det.

Med facit i hand hade jag aldrig någonsin vågat välja de vägar jag valt  om jag innan hade haft ett facit i hand.  Och jag valde aldrig att bli sjuk. Jag gjorde bara val i livet, val som med facit i hand visade sig innebära att jag blev sjuk. Väldigt sjuk. Men valen handlade inte om det, jag visste inte det då. Jag visste inte att jag var så sårbar, att det vägar jag tog skulle leda mig in flera år av helvete. 

Men jag har också med dom valen, på dom vägarna upplevt mycket av det som låg till grund för de val jag tog. Det råkade bara bli så att jag längre fram på dom där vägarna hamnade rätt så snett. Snett eller ganska rätt åt helvete. 

Så mycket i mitt liv, vart jag är och vad jag gör har uppkommit i och med alla dessa val och dessa krångliga vägar. Jag älskar så mycket i mitt liv idag och jag har så mycket som jag inte hade förut. Så jag kan inte heller hata min historia hur ont den än har gjort. 

Jag kommer nog på ett och annat sätt alltid ha något av det sjuka inom mig. Fast på ett sätt som inte påverkar mig att inte kunna fungera normalt i vardagen. Jag tror att jag kan må bra och känna mig frisk ändå. Det lite så jag lever nu. Jag mår som rätt så bra, känner mig rätt så frisk och har en fungerade vardag sett ur

mitt perspektiv. För jag är ju fortfarande deltidssjukskriven men jag har också ett nytt jobb. Ett jobb som jag tycker om, som jag med glädje går till och som jag klarar av. Jag behöver inte jobba heltid, inte sluta med mina regelbundna läkarbesök och inte heller sluta äta medicin för att jag ska tycka att jag har en välfungerande vardag. Utgångsläget är inte desamma längre, jag lever under andra omständigheter och jag har accepterat det. 

/ Madelene – fordinegenskull  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.