2018, Blogg

Till mitt trettonåriga jag, för att jag tror att jag blev lite sjuk redan där.

Du behöver inte vara bäst när du är tretton år gammal, du behöver aldrig vara bäst. Du kan inte, du kommer inte och du behöver inte alltid prestera. Du är tretton år gammal och fortfarande ett barn. Det är helt okej att vara lite barnslig, att prata om andra saker och att inte förstå allt runt om. Du är fem, tio och kanske till och med femton år yngre än majoriteten av dem som du nu spelar fotboll med. Du ska inte vara bäst, du ska och du kommer att göra en massa misstag. Inte för att du är en dålig fotbollsspelare, men för att du har så otroligt mycket kvar att lära. Du ska fortsätta spela fotboll för att det är kul, för att du älskar det och du ska komma ihåg att säga till när du känner dig alldeles för trött i både kropp och huvud. Du behöver vara rädd om dig själv och lyssna på när din mamma säger att du kanske borde vila.

Du måste vara beredd på att dina tränare inte alltid kommer kunna hantera dina känslor, tankar och funderingar. Dom kommer förmodligen allt för ofta att glömma bort att du är ett barn, att du är bara är tretton år gammal. Med stor sannolikhet kommer dina tränare allt för ofta att bemöta dig och andra trettonåringar som om ni vore så mycket äldre och erfarna. Dom borde inte men de kommer att komma tillfällen då de agerar som om att du vore vuxen. Kom då ihåg att det inte är du, utan att det är dom. Stå upp för dig själv ändå, säg din åsikt och påminn din tränare om att du tretton år gammal. Acceptera inte att bli utskälld för att du gjort en mindre bra prestation trots att du gett hundratio procent. Säg till dina tränare att de borde rannsaka sig själva, att de borde reflektera över hur dom skulle känna om dom var tretton år gamla.

Om du fortsätter att spela fotboll för att det är de absolut roligaste du vet och för att du älskar det, då kommer du att de tio kanske upp till tjugo kommande åren ha så jävligt roligt.

/Madelene – fordinegenskull

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.