2018, Blogg

Anorexin 2012-2015

Hur det var att bli sjuk när livet precis skulle börja och hur jag blev tvungen att tänka om när det visade sig att ingenting blev som jag hade tänkt mig. Det var vidrigt, rent ut sagt avskyvärt och jag tyckte migförlora hela mitt liv. För det hade blivit det, det hade blivit mitt liv den där tävlingen om att bli en av de bästa i Sverige. Anorexin påverkade mig så att jag blev tvungen till att göra ett val, ett val som kom att innebära att jag förlorade tävlingen som jag levt i sen tioårs ålder. En förlust jag lärt mig leva med..

Och,

det har givit mig erfarenheter av en annan sorts liv som jag vill behålla. Inte det sjuka, men det nya kloka som faktiskt tagit mig så pass långt. Så pass långt att jag har livet i behåll. Egenligen skulle jag kanske utifrån en klysha säga att jag inte förlorat någonting på att bli just sjuk. Men då skulle jag ljuga både för mig själv och för er. För visst har jag förlorat och gått miste om diverse under min tid som sjuk men jag är idag också okej med det. Jag är fine med att det inte blev som jag hade tänkt mig och jag insåg ganska tidigt att jag var tvungen att acceptera den vändningen som mitt liv tog för ganska precis sex år sedan. Jag var tvungen till att göra det för att klara av att gå vidare, för att hantera mitt liv där och då. För hur jag än vrider och vänder på det så kommer jag ändå fram till slutsatsen som säger att det var jag som var tvungen att rädda livet på mig själv. Väldigt läskigt men samtidigt otroligt jävla mäktigt. Mäktigt att jag och min kropp faktiskt ordnade upp det, att vi hann lösa det innan tiden rann ut.

Och,

jag har kommit till en punkt där jag så sällan tänker på hur mitt liv där och då såg ut, så pass sällan att den tiden känns lite som ett påhitt. Men jag har alltså varit sjuk i anorexi och tillfriskandet från den är en av de viktigaste segrarna jag tagit. En seger som lärt mig lite mer om livet!

/ Madelene- fordinegenskull

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.