2018, Blogg

livet är sen en vecka tillbaka lite bättre

För tre veckor sedan skrev jag om dom där juldagarna som då precis hade passerat och det var inte många timmar kvar av året 2017. Det där året som skulle bli så bra, året som faktiskt hade förutsättningarna för att äntligen bli friskt. Men dom förutsättningarna visade sig inte vara tillräckliga och det där som kändes som en klarblåa himmel överraskade mig med en blixt som slog ner allt det där som jag lyckats bygga upp. Det där som var så bra, det där som jag så lång tid krigat för. En ny sjukskrivning var ett faktum och den visade sig återigen gå från veckor till månader. Sjukskrivningen som följt mig in i 2018 och nu också passerat halvåret. Den sjukskrivningen måtte bli den sista. Tre sjukskrivningar senare så borde jag väl ändå vara redo. Redo för det som tidigare alltid varit en självklarhet.

Vi är nu inne på tredje veckan av 2018. Året som redan efter 18 dagar hunnit bjudit mig på det ena och det andra. En inledning som gav mig några dagar av kanske det värsta jag rent psykiskt någonsin upplevt. Men det har ju faktiskt också hunnit vända, livet är sen en vecka tillbaka lite bättre än vad de varit sedan sommarmånaderna 2017. Det sjuka har minskat markant och jag känner tydligare och tydligare att mitt riktiga jag faktiskt fortfarande finns vid liv även om det är rätt så in snurrat bland allt det där sjuka. Efter sex år eller kanske ännu flera än så av psykisk ohälsa så står ju faktiskt jag fast vid att livet blir bättre. Jag är övertygad om att den tron är en del i att mitt liv också kommer att bli bättre.

/ Madelene – fordinegenskull

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.