Blogg

Som sagt i det mörka finns det alltid något som lyser och det är just det som jag dagligen försöker ta tillvara på!

Nu har det gått en vecka sedan jag skrev ett inlägg, en veckan sedan jag skrev om dom där två dagarna som jag hoppades skulle förbli just bara två. Det blev inte så, dom där känslorna med massor av
ångest och total frånvaro av ro lyckades på något sätt återigen bita sig fast i mig. Så behöver jag ens nämna graden av frustrationen och förtvivlan som finns inuti mig?

Jag har gråtit rätt mycket den senaste veckan och de har liksom varit helt okontrollerbart. Jag tror att det är den där frustration, den där förtvivlan och den där desperation om att bara få bli frisk som tar sig i utryck i alla dessa tårar. I alla dessa hysteriska gråtattacker.

Hur får jag det då att gå runt? Hur får jag veckorna, dagarna och timmarna att passera? För mitt i det här kaoset så tycker jag mig ändå ha en känsla av att tiden bara springer förbi.

Men jag har ju faktiskt den otroliga lyckan över att vara omgiven av människor som bryr sig otroligt mycket om mig. Då även människor som inte alls skulle behöva bry sig, människor som egentligen inte ens känner mig. Det är så fint av både dom som känner mig och kanske dom som inte känner mig alls, men oavsett så är den där omtanken som ni alla förmedlar något som dagligen ger mig ljus i annars rätt så mörk tillvaro.

Och idag är det allra bästa jag vet
en långpromenad eller en härlig löprunda med mina bästa vänner,
mina systrar. Det är dom stunderna på dygnets 24 timmar som jag mår något sånär bra. För den stunden känner jag mig något frisk, något fri. Dom stunderna är lite som att väcka mitt friska, som ett tecken på att det friska finns kvar där någonstans inom mig. En frihetskänsla och ett avbrott i det annars ständiga inbördeskriget. Kanske lite som att jag släpps ut ur ett fängelse som jag resterande tid är instängd i.

Som sagt i det mörka finns det alltid något som lyser och det är just det som jag dagligen försöker ta tillvara på!

/ Madelene – fordinegenskull

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *