Blogg

att vara sjuk är inte att vara ledig

Jag är ju trots allt tacksam över att ha livet i behåll. Det ger mig fortsatta förhoppningar om att en dag möjliggöra mina nya drömmar. Drömmarna om det friska, om det där ganska så simpla. Om det där som handlar om att kunna jobba och att då också få vara ledig.

För att vara sjukskriven är inte vara ledig. Att vara sjuk är absolut ingenting som handlar om ledighet. Psykiska sjukdomar tar inte ledigt. De psykiska sjukdomarna och dess tillfrisknande process är ett heltidsjobb. Det är till och med mer än så.

Just därför så spelar de ingen större roll för mig om dagen i fråga råkar benämnas som vardag eller helg. För jag är ju oavsett sjuk, morgon som kväll, vardag som helg, högtid som icke högtid. Det har ju generellt sett varit så större delen av mina senaste år. Så det är i sig inte heller något som jag lägger någon extra möda på. Men precis som jag skrev i tidigare inlägg att vissa saker kommer över mig så är de här precis en sådan grej.

Och jag tycker liksom att det är så otroligt lite begärt och något som både du och jag förtjänar. Något som borde vara en självklarhet. Men tyvärr också något som faktiskt inte är det i allt för mångas liv.

/ Madelene – fordinegenskull

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *