Blogg

Väldigt mycket fint i det väldigt sjuka!

2012-2017 som i det stora hela mest bara varit sjukt..
Men så finns det ju ändå dom där fina stunderna att se tillbaka på, stunder som faktiskt varit bland dom bästa i mitt liv.

2012 året då ingenting längre blev sig likt. Men jag tog ju faktiskt studenten det året och det med underbara klasskamrater och en fin mottagning av mina favoriter, min familj. Jag började jobba på ett cafe och trivdes hur bra som helst och jag åkte på min första utlandsresa någonsin. Det bar av till Turkiet med världens bästa människa, mamma.

2013 året då jag tog mitt pick och pack och flyttade hem. Hem till Jämtland. För att jag hade blivit så pass sjuk och jag slutade med det som varit mitt liv, fotbollen. Men den sommaren så åkte jag faktiskt med dom bästa jag vet mamma och mina två systrar på semester till södra Sverige. Göteborg för att uppleva dam-EM och Örebro/Askersund för att hälsa på släkt och vänner. I oktober tog jag körkort och åkte på en ny resa med mamma, nu bar de av till Spanien.
Även nyår firades i Spanien och de med en av mina nyfunna vänner, Emelie.

2014 inleddes med arbetsträning för att sakta men säkert återgå till det friska och vidare började jag läsa lite kurser på distans. I april så väntade en ny resa med destination Egypten för en vecka av bara massa sol, mat och avslappning. Den resan delade jag med en av mina andra nyfunna vänner, Johanna. Sommaren 2014 då jobbade jag för första gången heltid och det på Krokoms hälsocentral som receptionist. Efter sommaren väntade en resa till Örebro med mamma för att hälsa på min barndomsvän Danielle och lite släktingar och ganska snart efter det så begav jag och mamma oss till Kroatien.

2015 inleddes med en resa till Spanien med mamma och Johanna. Min syster Anna var höggravid och i mars så tittade världensbästa lilla kille ut. Jag blev moster och fick även äran att bli en av Max gudmödrar. Kring påsken så åkte jag med två vänner Michaela och Carro till London på en spontantripp för lite shopping och turistande. Innan den svenska sommaren kom så åkte jag med Erika, en av mina närmsta vänner till en ö på Grekland, Thassos.
Sommaren och hösten bjöd vidare på jobb på dagis, pluggande och praktik.

2016 inleddes lite i samma anda som 2015 slutade och vidare så började jag även jobba som boendehandledare på ett LSS-boende och där blev jag även kvar  under sommaren. En fantastisk arbetsplats och jag älskade det. I maj någongång innan sommaren fylldes av jobb så åkte jag återigen iväg med mamma och den gången till Rhodos. En väldigt speciell resa då mamma fick återuppleva platser som hon besökt på yngre dar. Sen så kommer vi till september då jag faktiskt åkte iväg ensam på mitt livs bästa äventyr. Tre månader i Oxford med nya vänner från världen över och besök av två bästa vänner och mina föräldrar.

2017 inleddes med att jag fick jobb på fristilen, vilket jag gjorde mig överlycklig. Där blev jag kvar tills att jag nu sitter i min lägenhet och skriver det här.

Sammanfattningsvis så har dom senaste åren trots sjukdom bjudit på en hel del fina stunder. Sen ska jag inte hymla om att alla dessa stunder inte alltid varit så fina, för jag var ju trots allt ändå sjuk under loppets gång. Allt jag gjorde och allt jag gör är en utmaning. Men jag har ju ändå upplevt allt det här, upplevelser som jag dagligen bär med mig!

/ Madelene – fordinegenskull

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *