Blogg

If I could turn back time..

Den 26 juni den här sommaren så hade jag börjat lägga märke till att något inte riktigt stämde, jag började känna av tendenser som liknade förra sommarens mående. Och ja jag borde stannat upp redan då, men jag gjorde inte det och det är ingenting som jag någonsin kan förändra. För hur som helst den 26 juni var den första dagen som jag skulle börja arbeta mera och många andra skulle gå på efterlängtad semester. Ett val jag gjorde helt själv. För att jag i stunden tyckte mig må bra nog för att fixa det. Och jag älskade ju mitt jobb. Jag tänkte att de var lägligt där och då att den chansen och att jag äntligen efter många år av psykiska sjukdomar skulle kunna jobba så mycket som jag vill kunna göra.

Den 26 juni skrev jag även i ett sms till min mamma:
”det här kommer att ta knäcken på mig”
Och om jag lyssnat på min mamma där och då, då hade min tillvaro idag förmodligen sett helt annorlunda ut. Då hade jag förmodligen inte varit så pass sjuk som jag är.
Men jag ville ju så gärna och tänkte någonstans att det skulle gå. Ack så fel man kan ha och så fel det kan bli. För det var ju inte värt det någonstans, inte en endaste sekund.

Men uppenbarligen så var jag väl inte riktigt redo den här gången heller, inte riktigt klar för att fullt ut leva det friska livet. Och jag borde lärt mig efter 24 år att mamma fan alltid har rätt, att hennes råd alltid är dom bästa. Och om även lyssnat till mig själv på riktigt, då hade jag agerat annorlunda. Hädanefter ska jag i det jag kan välja lite klokare. Välja innan jag tenterar i att bli så pass sjuk igen.

/ Madelene – fordinegenskull

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *