Blogg

Not that kind of tired-

Under de senaste åren, åren genom den psykiska ohälsan då har jag uttryckt mig att jag varit trött. Men inte den sortens trötthet som du sover eller tränar bort, en trötthet av ett helt annat slag. En trötthet av allt det där kaoset i huvudet, det där världskriget som ingen kan se. Utmattad av ångesten, paniken och livet i sin helthet. Den sortens trötthet, den trodde jag skulle ta livet av mig samtidigt som folk trodde att jag bara var lite trött. För jag tror att dom som inte förstår, dom förstår inte.

Om det ändå hade varit så enklet som att sova lite mera, som att gå och lägga sig lite tidigare på kvällen och som att vila lite mera under dagen. Det var inte så enkelt och det är inte så eneklt. Den sortens trötthet handlar inte om sömn, den sortens trötthet handlar om så mycket mer. Ändå gick jag de flesta kvällar till sängs med ett hopp om att vaka upp utan den där tröttheten, utan den där kampen. För jag var trött på att figthas, trött på att överleva. Jag ville inte dö, jag ville bara försvinna. Försvinna tills allt kändes okej igen. Jag hade börjat identifiera mig med den där tröttheten, den hade blivit min vardag. Den hade nästan gått och blivit mitt jag , vilket egentligen är raka motsatsen till vem jag är.

/ Madelene – fordinegenskull

2 reaktioner på ”Not that kind of tired-

  1. Ja den där tröttheten är hemsk och jag tror ingen som inte varit med om den kan förstå. Jag orkar inte ens försöka förklara längre för jag blir bara trött och irriterad av svar som de du beskriver. Det handlar ju inte om vanlig hederlig trötthet utan mer hjärntrötthet. Skönt att du idag känner dig piggare 😀

    1. Som du säger, de går liksom inte förstå om man inte varit där själv..
      ”Ryck upp dig” är ju något jag fått höra ett antal gånger. Bara de säger en del om hur vissa kan se på det hela. Jag klandrar ingen för det, men de är så frustrerande..
      Ta hand om dig och hör av dig här på hemsidan eller via mejl när som helst:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *