Blogg

WHY DEPRESSION IS HARD TO UNDERSTAND

It is invisible.

It is not ”feeling a bit sad”

Anorexin hade blivit till historia, anorexin var inte längre min vardag. Jag hade vunnit över demonen i mitt huvud och jag var återigen redo för det där som kallas livet. Det trodde jag och alla andra. Då kom de där bakslaget, bakslaget som inte syntes. Depressionen var ett faktum. Jag var tydligen inte redo, jag mådde tydligen inte tillräcklgigt bra för att handskas med det där friska livet. Folk hade svårt att förstå min anorexi, här blev det än svårare. För jag hade ju blivit frisk, jag såg ju frisk ut. Men i mitt huvud då?

Där var det ingen som såg vad som hände, ingen som anade vad som försegick. För jag åt ju mat, tränade inte som en idoit och min kropp mådde relativt bra. Så vad kunde vara fel?

Anorexin kan vara osynlig, i mitt fall syntes den.

Depression är osynlig, depressionen blev osynlig även i mitt fall.

Hur vi mår, hur vi känner och vad som händer i det här, det ser olika ut från person till person.

Men hur kunde jag må sämre i något som inte syntes? Du är okej ändå?

Jag mådde sämre i min depression än i min anorexi och jag var inte dugg okej.

Jag klandrar ingen för att inte förstå, det går inte förstå. Men det går att respektera, det går att acceptera.

/ Madelene – fordinegenskull

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *