Blogg

Så vad vill jag egentligen göra med mitt liv idag, 23 år gammal.

På biden här då var fotbollen fortfarande mitt liv och min dröm, där var fotbollen forafarnde vad det skulle vara. Något kul, något jag älskade och något jag ville ägna mitt liv till. Men så kom det där återkommande ”men:et”

Så vad drömmer egentligen jag om idag, 23 år gammal.

I 13 års tid så var svaret på den frågan enkelt, rakt och kort. Jag var Madde då, hon som spelade fotboll, hon som levde för fotbollen och hon som skulle offra allt för den där drömmen om fotbollen. Jag ville bli bäst, jag bara skulle bli bäst. En rätt häftig dröm tyckte jag i 13 års tid, men sakta och säkert började den drömmen förvandlas till något som skrämde mig, något som började förändra mig. Jag blev rädd och fylld av panik. Så vid 18 års ålder så hade drömmen om fotbollen suddas ut och där någonstans tappade jag fotfästet ifrån det som kallas livet. Jag började drömma om ett liv med något mindre press, ett liv som skulle ta mig ifrån allt det som jag tidigare gjort, varit och drömt om. Det blev så också, men som ni vet så blev det en helvetes väg därifrån. En väg som vissa stunder höll på att ta mitt liv och mina nya drömmar ifrån mig. Om jag hade vetat det innan, då jag inte pallat, då jag än idag mot min vilja levt i drömmen om att bli bäst i fotboll. Jag är tacksam för att jag inte visste och idag även evigt tacksam för att denna resa tagit mig till vad jag är och vad jag gör idag. Men en resa jag aldrig någonsin igen vill uppleva.

Så vad vill jag egentligen göra med mitt liv idag, 23 år gammal.

Jag vill och hoppas att jag ska få fortsätta att vara frisk, att bara få må bra. Sen så begär jag inte så mycket mer av livet. Så länge jag har min familj, mina vänner, ett jobb jag trivs på och en kropp och ett huvud som fungerar så är jag nöjd, då mår jag bra. Det finns dock en sak till utöver det här som jag drömmer om och som jag har bestämt att jag vill ägna en del av min tid till. Jag vill bli en förebild för andra unga flickor och pojkar, dela med mig av min historia och med en förhoppning om att slå hål på den tabu som finns kring psykisk ohälsa idag. Det finns ingenting som gör så ont i mig idag som att se hur unga flickor och pojkar far illa och att så pass många faktiskt mår dåligt, psykiskt dåligt.

Jag vill alltså använda mig egen erfarenhet, berätta min historia och genom det hjälpa andra. Jag har dock kommit fram till att jag i kombination med det känner att jag vill och behöver någon slags mer kunskap vad det gäller vårat psyke. Därför kommer jag sista veckan i April spendera sju dagar i Västerås för att påbörja en utbildning till certifierad KBT och ACT coach. I korta drag så så kan man beskriva utbildningen såhär:

KBT & ACT coaching handlar om att hjälpa andra att hjälpa sig själva – att bidra till att människor mår bättre och uppnår den förändring i sitt liv som de vill uppnå. Genom att hjälpa andra hitta drivkrafter och att definiera önskade resultat så hjälper du människor att få ut mer av sin inneboende potential.”

Efter denna vecka så kommer jag att fortsätta utbildningen på hemmaplan genom att praktiskt genomföra och dokumentera samtal med kunder för att vidare bli få min certifiering. Mycket mer vet jag inte just nu och känner att jag tar det när det kommer, är bara oerhört glad att se en början i vad jag drömmer om att göra.

 

/ Madelene, fordinegenskull

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *