Blogg

Ett ack så simpelt liv

Som ni kanske vet så startade jag för tre år sedan en blogg, en blogg för att berätta min historia och med ett hopp om att slå hål på den tabu som finns kring psykisk ohälsa idag. För i vårt samhälle så är tydligen psykisk ohälsa fortfarande något som är tabubelagt, det trots att en stor del av befolkningen i vårat svenska samhälle på ett eller annat sätt upplevt psykisk ohälsa.

Med stolthet och ärlighet kan jag säga att jag aldrig skämdes eller skäms för att jag var en av de som blev sjuk, psykiskt sjuk. Det är tydligen just det, det där psykiska som hos många upplevs vara så tabubelagt. Jag har aldrig riktigt förstått det, det var och är ju en sjukdom och något varken du eller jag rår på. För varken du eller jag hade valt det, varken du eller jag ville eller vill vara sjuk. Både du och jag vill bara må bra, bara få vara frisk.

Idag är jag är alltså 23 år gammal och lever i staden som ligger närmast mitt hjärta, Östersund. Min tid ägnar jag till att umgås med mina nära och kära, träna och jobba. Ett ack så simpelt liv kan man tycka, men vad gör det? Jag älskar det och skulle inte byta ut det mot något! När jag kom hem från England så började jag jobba på Fristilen och trivs verkligen hur bra som helst. Lyckan av att ha sitt favorit ställe som sin arbetsplats. Bästa tänkbara andra hem. I övrigt så rullar livet på, dagarna går och jag tycker mig bli friskare och friskare för varje dag som går. Sen är jag sårbar, men jag har lärt mig vad jag klarar av och inte. Jag har lärt känna mig själv på ett sett som jag aldrig tidigare gjort. Jag vet vem jag är, vad jag vill och jag kan med stolthet säga att jag har båda fötterna på jorden. Sen pendlar livet hit och dit och känslorna och tankarna går upp och ner, det hör som till livet. Livet som frisk bjuder ju faktiskt på en hel del svårigheter det med, mer eller mindre i perioder. Och med glimten i ögat kan jag ärligt säga att jag ibland inte vet om jag skratta eller gråta åt det här som kallas livet Men trots det så blir ju livet faktiskt bättre på ett eller annat sätt!

/ Madelene, fordinegenskull

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *