Blogg

Du behöver inte förstå, men de här är sättet som jag gör det på.

 

”De här är mitt liv, de här är mitt jobb, de här är min tid och mina val som jag valt dom. Du behöver inte förstå, men de här de är sättet som jag gör det på.” ( Melissa horn)

Som jag sagt ”ett ack så simpelt liv”. MEN..

Den texten förklarar så bra de liv jag lever idag, det liv som jag mår bra i. Ingen som helst fundering på att någon annan behöver förstå, hur, var eller varför. Jag är här idag, mitt hjärta slår, min kropp bär mig, jag kliver ur sängen på morgonen UTAN ångest och jag går och lägger mig igen på kvällen, UTAN ångest. Jag vet inte hur, var eller varför allt blev och är som det är. Men jag är lycklig nu och det räcker. Det räcker väldigt långt..

Härom dagen så satt jag och min mamma och pratade om hur livet faktiskt kan förändras och hur mycket som kan ske. Jag börjar även sakta erkänna för mig själv och för andra att jag för sju månader sen nästan hade tappat allt hopp om de där som kallas livet. Jag erkände de inte då, jag ville inte göra min familj och min vänner mer oroliga. Deras oro var nog, de hade dom tydligt visat mig. Frustrationen var stor, dom hade sett på och prövat precis allt i flera års tid. Men jag var sjuk då, dom kunde inte göra mig frisk hur gärna de än ville och hur mycket de än försökte.

Men iallafall mitt liv förändrades och mitt liv blev och är bättre. Det kan aldrig någon någonsin ta ifrån mig. För sju månader satt jag här i min lägenhet och det gör jag nu också i skrivande stund. Men känslan som infinner sig i mig är som natt och dag. DÅ var varje andetag en ansträngning, varje steg en kamp och varje sekund en ren plåga.
NU är varje andetag något som bara sker, varje steg något jag älskar och varje sekund en lycka av att vara lycklig. Nu låter de som att jag aldrig mår dåligt, att jag aldrig har en dålig dag eller så. Men tro mig de har jag, dom har jag fortfarande gott om. Dom blir varken du eller jag av med, men de är skillnad nu. Dom dåliga dagarna är inte min vardag längre och det är där jag inser att jag lycklig nu, att jag mår bra.

/ Madelene, fordinegenskull

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *